CODA ARQUITECTURA

Esp / Eng

Lafargue nº5, 2013

  • Use: Industrial
  • Location: Toledo
  • Area: 900 m2

The NET on the floor slab guarantees access to communications and facilities providing the building with the flexibility to host multiple schemes. PLUG-IN WALLS integrate facilities and are built in different types of concrete, act both separating uses and as an exhibition element itself.

Menu

  • Lafargue nº5, 2013
  • Lafargue nº5, 2013
  • Lafargue nº5, 2013
  • Lafargue nº5, 2013
  • Lafargue nº5, 2013
  • Lafargue nº5, 2013
  • Lafargue nº5, 2013
  • Lafargue nº5, 2013
  • Lafargue nº5, 2013
  • Lafargue nº5, 2013
  • Net-infrastructure:
    The NET on the floor slab is an infrastructure that guarantees access to communications and facilities anywhere in the building, providing it with the flexibility to host multiple assignment schemes.

    The system is completed by the PLUG-IN WALLS, which are walls that integrate facilities and are built in different types of concrete, These walls act both separating uses and as an exhibition element itself. Both basement and ground floor plans are used to achieve a high utilization degree area without compromising the large scale of the main rooms.

    Occupancy plan options:
    - Separative system: Expository and working spaces are physically and visually separated. They are distinct entities and their relationship is nonexistent. One use surrounds the other. The work area is arranged on the perimeter (always bright) surrounding the exhibition area.
    - Integrating system: Physical barriers are removed, the boundaries between the two uses are dilutedand they become subtle and subtle. All activities are performed in a continuum where there are no enclosures or barriers. Just an everyday use of the building will point what activity is performed at each point.
    - Mixed system: There is a physical separation but not visual between uses. Relationships can exist between levels, rooms or both of them. This type of action enriches both uses. Workspaces become part of the exhibition: the work would be exposed to visitors as a piece of the museum. Work and exhibition areas would be visually integrated. As a result both laboratories and classrooms would be more pleasant and surprising.

    ?

    Team: Jaime Cantero, Gerardo Marcos, Andrea Padilla, Raquel Quirós.